Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
16:13 - Siirt Pervari’de 7 terörist öldürüldü
16:06 - YKS’nin tarihi değişti
16:03 - MGK, Cumhurbaşkanlığı liderliğinde toplandı
18:53 - Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkel ile görüştü
18:52 - CHP’den Bahçeli’ye: Hodri meydan
18:49 - AB Komisyonu ilerleme raporu
19:23 - TSK düğmeye bastı
19:19 - Sular çekilince ovaya döndü
19:13 - Askeri araç yüklü Rus gemisi, Çanakkale Boğazı’ndan geçti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bu hafta, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen 21 maddelik ‘Askerlik Kanunu
Tasarı ile ‘Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan alınan 6 bin Euro’luk askerlik bedelinin bin Euro’ya düşürülmesi, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının vatandaşlara dağıtımına başlanması, Nüfus cüzdanı ibaresi kimlik kartı şeklinde değiştirilmesi, Aile kütüklerinde yer alacak bilgilere biyometrik veri ilave edilmesi, Maden Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Kanunu ile 5510 sayılı Kanunu’ gibi kanunlarda düzenlemeler yapıyor. Ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin Sayıştay tarafından denetlenme esaslarının belirlenmesine ilişkin hususları da düzenliyor.
KİMLİKLERE ÖDENECEK ÜCRETLER
Cihan‘ın bildirdiğine göre, tasarının kanunlaşmasıyla birlikte nüfus cüzdanları için 8 lira, kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 15 lira, değiştirme sebebiyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 15 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 50 lira alınacak.
Milli Savunma Komisyonunda, ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ ele alınacak. Çocuğu olan memur anne veya babaya, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışma imkanı getiren tasarı, muhtarların maaşlarını da 1300 liraya yükseltiyor. Emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın, emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisi de ortadan kalkacak.
Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ise basına kapalı çalışmalarına devam edecek. Anayasa Komisyonunda ise 2011-2013 yılları arasında görev yapan Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının değerlendirilmesine dair sunum yapılacak.
Çevre Komisyonunda da çeşitli uluslararası anlaşmalara ilişkin kanun tasarıları ile ‘Yasa Dışı, Kayıt Dışı ve Düzenlenmemiş Balıkçılığı Önleme, Caydırma ve Ortadan Kaldırmaya Yönelik Liman Devleti Tedbirlerine Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı’ görüşülecek.
Salı günü, Meclis’te grup toplantıları yapılacak. Liderler, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklar. Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, Meclis’te bazı temaslarda bulunacaklar.
Ayrıca, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu için liderlere gönderdiği mektuplara, partilerin cevap vermesi bekleniyor. Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler, komisyon için üç isim bildirecek.