Çocuklar, çok hareketli olduklarından ve gün içerisinde birçok mikrop taşıyan yere el attıklarından, mikrop kapmaya yetişkinlere oranla daha açık durumdadırlar. Mikrop kapma durumlarında boğaz iltihaplanması sıklıkla görülmektedir. Peki, boğaz iltihaplanması nedir ve hangi etkenler boğaz iltihaplanmasına yol açar? Herhangi bir nedenle mikrop kapıldığında vücut kendini korumaya alır ve bu durum da boğaz iltihaplanmasına, bademciklerin şişmesine yol açmaktadır.
Boğaz İltihaplanmasının Belirtileri Nelerdir?
Boğaz iltihaplanmasının belirtileri nelerdir? diye bakıldığında, ilk belirtilerin boğazda kaşıntı, yanma ve ağrı olduğu görülmektedir. Batma olarak da kendini gösteren bu şikayetler, bademciğin üzerinde beyaz lekeler oluşmasına da sebep olmaktadır. Boğaz iltihaplanması, baş ve kulak ağrılarına sebep olmakta aynı zamanda vücut ateşinin yükselmesine de etki etmektedir.
Boğaz İltihaplanmasının Tedavisi Nasıl Yapılır?
Boğaz iltihaplanması tedavi edilirken, antibiyotik tedavisi çok fazla tercih edilmemektedir. Antibiyotiğin yan etkilerinin fazla ve zararlı olması gibi sebeplerle bitkisel tedavi, iltihabı gidermede daha etkili olmaktadır. Ahmet Maranki’nin bitkisel kür tarifi bu anlamda çok popülerdir. Bu kür, 1 su bardağı ılık suyun içine, 3 veya 4 damla tentürdiyot ve 2 çay kaşığı karbonat atılıp karıştırılarak elde edilmektedir. Bu karışımla günde en az 2-3 kere gargara yapılmalı fakat yutulmamaya kesinlikle dikkat edilmelidir.